Ohrid

In het zuidwesten van Macedonië ligt misschien wel de mooiste, meest romantische plaats van de Balkan: Ohrid. Voor de oorlog uitbrak in het voormalige Joegoslavië was Ohrid de meest favoriete vakantiebestemming voor veel nederlanders die afreisden naar de Balkan. Ohrid is een adembenemende stad gelegen aan het bekende Meer van Ohrid.  Het Meer van Ohrid is één van de oudste meren ter wereld (!), ongeveer 350 km² en op zijn diepste punt wel 290 meter diep! 

 

Ohrid is een plaats met een rijke historie en was tot 1018 de hoofdstad van Macedonië, geregeerd door tsaar Samuil. Door de ligging van het stadje, de oudheden die er te vinden zijn, de prachtige architectuur en de gastvrije bevolking is dit een plekje op aarde om nooit te vergeten. Als je er één keer bent geweest zul je er altijd naar terug willen keren.

 

Ohrid is in 1980 door UNESCO geplaatst op de Werelderfgoedlijst. Je vindt er een fantastisch mooi en goedbewaard  Grieks theater waar tot op de dag van vandaag voorstellingen worden gehouden. Ook bezit Ohrid een schat aan oude kerken waarvan sommige stammen uit de 11e eeuw. In de kerkjes tref je prachtige en zeer goed bewaarde fresco’s aan.

 

Als eerbetoon aan Ohrid hebben wij ons restaurant vernoemd naar deze parel van de Balkan.